Márta – 2016.09.21.

A hírek, magánvélemények alapján, sőt a kormányzati elszórt megjegyzések alapján is alapos a veszélye annak, hogy ki fognak minket zárni az unióból. Egy lehetséges magyarázata az október 2-i elképesztő erővel erőszakolt kampánynak, hogy mivel ezt már a bennfentesek tudják, a hazai közvélemény előtt el kell játszani azt, hogy az majd  a magyar nép akarata és döntése lesz. Tehát erre kell igazából a migránsos népszavazás. Ez lenne az igazi tétje??

B. András.:

“A nem cselekvés haszna

Most már világos, hogy aki október 2-án elmegy szavazni, az lényegében bármit csinálhat, a szavazólapját valamiképp úgy fogják meghamisítani, hogy azon a NEM szavazat legyen érvényes. A Nemzeti Választási Iroda amúgy halk szavú vezetője, a látszólag kettőig számolni nem tudó, de annál rafináltabb Pálffy Ilona átdolgozott kézikönyve pontos utasításokkal látta el a szavazókörök embereit, hogy miként kell a Fidesz szándékait átültetni a gyakorlatba.
Ha csak valaki tehát manikűrollóval ki nem vágja a NEM feletti köröcskét, lényegében mindenképp a hatalom szándékai szerint fog szavazni.
A kormány hisztérikus aktivitása és egyre szaporodó becstelen módszerei a szavazókedv felkorbácsolására egyértelmű jelei, hogy számára valamiért, még nem tudni, miért, létfontosságú a magas részvétel.
De pont ezért a fáradt, közönyös, már mindenbe beletörődő magyarok ezúttal kitűnő eszközt kaptak az ellenállásra, azt kell tenniük, amit amúgy is a legjobban szeretnek: semmit….”

Dr. Lázár János:


Nem cáfolta azt a lehetőséget Lázár János, hogy Magyarország
kiléphet az Európai Unióból, ha egy sikeres népszavazás ellenére
is Budapestre erőltetik a kötelező kvótát – ez derült ki a politikus
Magyar Nemzetnek adott interjújából….”

http://vs.hu/kozelet/osszes/lazar-eljarast-inditottak-magyarorszag-ellen-0920#!s50

Én nem hiszek abban, hogy ez véletlen folyamat. Saját ügyeink vitele során keresgélés közben rá kellett jönnöm, hogy 2007 óta a  magyar jogban a közösségi fogyasztóvédelmi jog szisztematikus és szándékos deregulációja történik.

Erre egy tegnap talált eset, egy  érdi hölgy által talált újabb példa mutat rá a korábbi pje-k, DH törvények mellett. A 18/1999. fogyasztóvédelmi Korm rendelet is egyszercsak HUSS eltűnt a semmibe 2014-ben szép csöndben. És itt a ptk kölcsön fogalmánál is vannak gondok:

Az a bizonyos eltüntetett fogyasztóvédelmi 7 §.
Köszönet érte Maria Lázár Lantosné -nek. Fájlok között megtaláljátok az egészet.

2006-os kiadású Ptk. erre utal az 523. §-ban. Ezzel együtt kell értelmezni. Ez volt hatályban szerződéskötéskor.
Enélkül az 523 félkarú rabló.
Lássuk a medvét!
Csak nem emiatt a bekezdés miatt vesztette hatályát 2010-ben. Na de kit érdekel 2010?

“(2) Semmis az a fogyasztási kölcsönszerződés, amelyik nem tartalmazza
h) ha az áru ára vagy a szolgáltatás díja a szerződés időtartama alatt változhat, a változás feltételeit, illetve azt az
összeget, melynek elérése esetén a fogyasztó hátrányos következmények nélkül a szerződéstől elállhat.”

Kinek van a szerződésében ilyen plafon beállítva?

vagy esetleg ez?

“(4) A fogyasztási kölcsönszerződésre vonatkozó szabályoktól a fogyasztó hátrányára eltérő szerződési kikötés
semmis.”

Talán nem csapom be magamat, ha azt feltételzem, hogy mindez a dereguláció és folyamat, beleértve a figyelemelterelő migránsos népszvazást is, annak érdekében történik, hogy a deivza indexálási trükkel ki lehessen rabolni Magyarországot. Immáron következmények nélkül.  Az Európai Unió és  a “szerződések őre” (hahaha!) Bizottság az elmúlt években olyan súlyos emberiség elleni bűntettek elkövetéséhez asszisztált tevéssel, nem tevéssel és mulasztással ami lehetővé tette, hogy a magyar nép ellen egy népirtással felérő cselekedetet hajthasson végre a bankszektor és az általa mozgatott bábok. Nem véletlen, hogy a Bizottság körül sincsenek rendben a dolgok, Juncker korábbi lobbistákkal kapcsolatos adóengedmény ügyei, botrányai, Barroso munkavállalása a Goldman Sach-nál, mely szintén hitelekkel spekulált . nem lehet véletlen. Elárultak minket. Mindenki.  A kígyóuborka hajlási szöge miatt, a wc ülőkék felhajthatósága miatti ügyekkel bőszen foglalkozott a t. Bizottság. Emberek millióinak tönkretétele, embertelen megalázó eljárásoknak, kifosztása ügyében valahogy nem akaródzott, pedig hány de hány szervezet felhívta erre a figyelmet. Többek között Ön is.
A kár akkora, hogy ezt senki nem akarja megfizetni. Igazából nem is lehet. Nem  akar ezért a tragédiáért többé felelősséget vállani az ég világon senki. Az EBRD külön előírta a kormánynak (most éppen az ERSTE bank bizottságába ült bele itthon) hogy a bankok ellen nem lehet több kormányzati lépést tenni.  A bizniszben nyertes anyabankok naná, hogy nem mocorognak. A felelős és az egészen megélő, sőt ezen gazdagodó múltbeli és jelenlegi magyar “elit”  és a nyíltan nyerészkedő  és már a sajtó álta is piroslámpás negyeddé avanzsált  mnb biztos nem. A Bizottság meg éppen Horvátország ellen készül eljárást indítani, hogy az adósokat mentette a bankok ellenében…..szép.
Egyébként szerintem az EU-nak így ebben a formában sok értelme tényleg nincs. A támogatásokat egyszerűen ellopják a tűz közeleben lévő, állandó tagsággal bíró kiválaszottak. Nyíltan.  És mit ér egy olyan jogszabályrendszer, amit nem lehet érvényesíteni?? A magyar bírók nem értik, nem foglalkoznak vele, vagy egyenesen röhögnek rajta, mivel nincsenek rákényszerítve a betartására. Úri klubnak csúfolják a jogi szerveit, mely irdatlanul lomha, lassú és nehézkes. Ha akarják törődnek vele, ha akarják, nem. Kit érdekel?
Az EU-s és emberi jogi döntéshozatali eljárások, a 21. század követelményeinek nem felelnek meg és soha nem is feleltek meg. Egy emberi lénynek a mai felgyrosult világban és életviszonyok között egyszerűen nincs 8-15 éve arra, hogy ezt a dögletesen lassú, tetvészkedős processzust végigvárja, mert mire  igazságot szolgáltatnak neki,  (ha és egyáltalán)  addigra eltelik, tönkremegy a saját és  családja egész  élete. Okafogyottá válik az egész érdekérvényesítés.
Ezekhez a magasztos szabályokhoz elfelejtettek hatékony ellenőrzési és szankciós rendszert kidolgzoni. (Ez véletlen lenne?)  Így csak pávatoll a malac fenekében az egész.  Különösen az a része felháborító, hogy soha nem a károkozó fizet, hanem az ország ellen indítanak eljárást….akármi is az eredmény, nem a károkozó, hanem az adófizetők fizetnek.   Ennek semmi értelme.  Egy ilyen rendszer vitele csak jogtudatos és felelős nemzet esetében lehetséges. A magyar honfitársaink túlnyomó részének – mndenféle okokból, vagy kényszerből – de ez mindegy is, a feje fenékig a homokban, onnan áll csak ki egy büszke magyaros pávatoll.
Én nagyon szeretném ha nem lenne igazam. Nem akarom, hogy igazam legyen.  De azt látni kell sajnos, hogy egyre több jel utal arra, hogy az EU-s tagságunk csak addig kellett, míg a bankok lerabolták az országot. Amikor a polágrok jogos kártérítési igényükkel pont azokra a közösségi jogszabályokra hivatkoznának, melyet a TŐKE saját MEGFEÉKEZÉSÉRE ÉS SZABÁLYOZÁSÁRA a közösségi jog alapján magának előíirt, akkor  – hogy ezt ne lehessen  és ne is tudják – sem érvényesíteni, se rá hivatkozni többé….először szép csedben elnézik, hogy suttyomban eltüntetik a fogyasztóvédelmi jogszabályokat, majd a kiszolgáltatott állampolgárokat a közösségi jogi jogvédelem lehetőségétől a jövőre megfosztva (kirúgás az EU-ból?) kiszolgáltatják a karvalytőkének és kiszolgálóinak.  Hát ezért kár volt felnézni az eke szarva mellől …
Nem tudom, hányan gondolkodnak ezen a problémán, vagy érzékelik, mekkora gond van. Ha nem történik valami csoda, akkor nagyon nagy baj lesz….

Üdvözlettel:

Márta