Márta – 2015.11.08.

Tisztelt Érintettek,

Sokunkhoz a napokban jutott el a “szeretetcsomag” híre. A Kúriát ezúttal nem tudták jogegységi döntés meghozatalára kényszeríteni, lehet, ehhez már nekik sem volt merszük a képüket adni, bár Vezekény Ursula asszony minden további nélkül benne lett volna egy ilyen -legyen deviza az elszámolás az érvénytelenség megállapítása után is – PJE-ben megoldásban -ahogyan olvasható volt…

De nyilvánvaló, hogy a bankár politikus maffiát már a látszat sem érdekli. Hozattak egy törvényt, hogy visszamenőleges hatállyal az elszámolási tv -ben foglaltak alapul vételével kell a jogkövetkezmények levonását kérni. Holnap hoznak egy törvényt, hogy mindenki akinek 38-as cipője van, 10% több adót fizet. Egy biztos. Ha ez átmegy a tömegen, akkor lesz ez még ennél sokkal rosszabb is.

Csak annyi a kérdésem: a magyar bírói karnak nem kéne most a közösségi jogot alkalmazni és figyelmen kívül hagyni ezeket a förmedvény-törvényeket?

Megtehetnék. A) Figyelmen kívül hagynák a D1-D3 Magyar WESTPAC bankmentő- maffia törvényeket. B) Megállapítják, hogy a szerződések nem jöttek létre. C) Felállnak. D) 1,5 millió civil aláírásával hoz egy néphatározatot amit benyújt a bíróságokra. Néhány jogász kollégával önök ennél sokkal jobbat írnának :)

Nem tudom, hány kollégája foglalkozik deviza ügyekkel. Esetleg nem lehetne a bíróságoknak egy közös ügyvédi kiáltványt írni, hogy van jogszerű menekülés az elől, hogy az érintett bírák felköpjenek és utána alá kelljen állniuk. Ha a közösségi jogra hivatkoznak, ha ezt meg mernék tenni akkor a bankok hiába karmolásznák magukat. és azok a nyomdafestéket nem tűrő jellemű alakok is akikkel ezeket meghozatták. És a bírói kar lemoshatná azt a rájuk égett gyalázatot, hogy az elmúlt száz évben minden diktatúrát kritika nélkül kiszolgálnak.

Tudom, hogy végtelenül naiv ez a kezdeményezés, de nincs egy olyan bíró sem, akit egy szikrányit is érdekel, hogy miért van ott ahol van? Hiszen tisztességes, jogszerű döntéseikkel porrá omlana ez a három világ-szégyene törvény. Azokkal a rémekkel együtt, akik hozták.

Amit én a közjegyzőkkel tapasztaltam, a lehető legszörnyűbb: nyilvánvaló törvénysértés esetén sem ismerik be, hogy nem jártak el helyesen. Rossz jel. Nekik is, nekünk is.

Ön szerint a bírók ismerik egyáltalán a közösségi jogi jogszabályokat? Amikor én idéztem egyet a közjegyzőnek, azt mondta: nem kell minden marhaságot elhinni, ami a neten kering…. Ügyvéd úr, hát erre varrjon gombot…

Üdvözlettel:
Márta

Ha közösségi jogi jogszabályokat nem tekintik elsődleges jognak, a bankok egy csettintésére hozhatnak törvényeket, akkor az érintetteknek is elő lehetne húzni valami diktátumot. Régen hallottam, hogy az a dr. Trócsányi egy nagy hírű professzor, nagykövet is volt, stb.