Devizahiteles összefogás

Devizaügyben mindenki teszi a dolgát. Összefogás eseten a hatalom három ágára kell nyomást kifejteni:
1. Az igazságszolgáltatási hatalmi ágra a bírói karon keresztül (ezer apró tűszúrás doktrínája).
2. Végrehajtó hatalomra az utcán.
3. Törvényhozó hatalmi ágra a választásokon keresztül.
Az általam képviselt Jog és Igazság Mozgalom Civil Társaság kész egy ilyen munkamegosztáson alapuló Devizahiteles Országos Ligában részt venni. Dr. Kriston István, a társaság képviselője

2015.11.28. 12:38 ezt írta (“Fedák Ágnes” <f.agi05@freemail.hu>):

Tisztelt devizahitel ellen tiltakozó szervezetek!

Nem mindenki emlékszik rá, de 1991-ben volt már egyszer ilyen “bankártrükk”, amikor a Parlament egyoldalúan piaci szintre (akkor 29%) emelte a kedvezményes (ez akkor 0-3%-os volt!) lakáshitelek kamatát. Néhányan összefogtunk ellene, és a Büntetőkamatot Ellenző Csoportot (BECS), jelszavunk az volt: Tartsuk BECSben a törvényt) (nemcsak az állampolgárok, hanem a Parlament is!)
Egy sikertelen petíció után összefogtunk az országban mindenfelé működő csoportokkal megalakítottuk a Ligát, s a második petíciónk sikeres volt. De sok probléma volt, ezért perek ezreit indítottuk el -ebben a szakszervezetek egy része is segített. Sok pert megnyertünk, de zömmel egyezségre jutottunk a Bankkal… (igaz, néhány fájó vereség is volt) A vége a Szociális Tanácsban kiharcolt segélyezési rendszer volt, úgyhogy elmondhattuk: NYERTÜNK, MERT ÖSSZEFOGTUNK!
MOST IS ÖSSZEFOGÁSRA VAN SZÜKSÉG!!!
Mert mit tehet a “banki termék fogyasztója”, ha a bankfelügyelet (PSZÁF) 2001-ben egy ilyen selejtet (Jogvédő Liga – 2013) más néven hibás terméket (Róna Péter 2014) beenged az országba?
És mit tehet, ha a Bankszövetség átvágja a fogyasztót, amikor 2006-ban közleményében azt állította, hogy a svájci frank alapon nyilvántartott hitel a tuti, mert hosszú távon legfeljebb 1-1,5%-os ingadozása lehet….
És hol van a SAJTÓ?
Sehol, mert megteheti, hisz az a 25-30 “devizahitel ellen fellépő”, valójában összefogni nem kívánó (tehát öncélúan ügyködő) civil szerveződés nem képes együttműködésre!
Még mindig nem hiszik el, hogy a hatalom kizárólag az erővel győzhető meg, a bankárokat pedig nem fogja megrettenteni néhány (tucat) elvesztett per, néhány (tucat) pártként funkcionáló szervezet kiáltványa, de néhány (tucat) tüntető sem!
Erő kell, amit kizárólag együtt tudunk felmutatni!
Aki hajlandó az egyenrangú szervezetek közös fellépésére, az válaszoljon.
Aki nem, az támogassa továbbra is a bankárokat, meg a politikusokat, és ne gondoljon az átvert emberekre, akiket mégis csak az “út szélén hagytak”… s nemsokára bele is löknek az árokba…

Bizakodva,
és “harcos” üdvözlettel,

Fedák Ágnes
Büntetőkamatot Ellenző Csoport
Budapest